جستجو کردن
Close this search box.

آمپلی فایرهای خانگی و انواع آن

آنچه خواهید خواند

آمپلی‌فایر یکی از تجهیزات الکترونیکی است که برای کنترل صوت و تقویت صدا در دستگاه‌های صوتی و تصویری استفاده می­شود. آمپلی فایر خانگی یکی از انواع این محصول است که برای تقویت صدای دستگاه‌های خانگی مانند سینما خانگی، ضبط‌صوت و مواردی ازاین‌دست به کار می‌رود.

آمپلی فایر خانگی نسبت به نوعی که در خودرو استفاده می­شود، بزرگ‌تر است و می‌تواند متراژهای بالا مانند فضای یک سالن را به سادگی پاسخگو باشد. در مجموع آمپلی‌فایرها علاوه بر بیشتر کردن تن صدا در جهت کاهش نویزها و همچنین شفافیت بیشتر صدا هم عمل می‌کنند. در این مقاله سعی می‌کنیم با نوع خانگی این محصول و کلاس‌های مختلف آن بیشتر آشنا شویم.

آشنایی با آمپلی‌فایرهای خانگی

آمپلی فایر خانگی (Home Amplifier) برای افزایش قدرت و تقویت سیگنال صوت در وسایل مختلف مانند رادیو، تلویزیون، دی‌وی‌دی پلیر، پلیرهای موسیقی و سایر دستگاه‌های صوتی استفاده می‌شود. این نوع آمپلی‌فایر کاربردهای گسترده‌ای دارد و قادر است به بلندگوها و سیستم‌های صوتی متصل شود. این دستگاه معمولاً از ورودی‌های مختلفی مانند اتصالات RCA، HDMI، AUX و بلوتوث برای اتصال به منابع صوتی استفاده می‌کند و صدای تقویت شده را از طریق بلندگوها خارج می‌کند.

آمپلی‌فایرهای خانگی امکان تنظیم صدا از لحاظ حجم و میزان بلندی را در اختیار کاربر قرار می‌دهند. به‌علاوه برخی از آمپلی‌فایرهای خانگی قابلیت پشتیبانی از فرمت‌های صوتی مختلف مانند استریو، دالبی دیجیتال و DTS را دارند. آمپلی‌فایرهای خانگی در اندازه‌ها و توان‌های مختلفی وجود دارند، از مدل‌های کوچک و قابل‌حمل برای استفاده شخصی تا مدل‌های بزرگ‌تر و با توان بالا برای استفاده در سیستم‌های صوتی خانگی و سینمای خانگی پیشرفته. به‌علاوه در برندهای مختلفی مانند: سونی، کنوود، یاماها، پاناسونیک و… تولید می‌شوند.

انواع آمپلی فایر خانگی

انواع آمپلی‌فایرهای خانگی

همان‌طور که در قسمت قبلی گفتیم، این نوع آمپلی‌فایر در دستگاه‌های صوتی خانگی استفاده می‌شود. این بدان معنا است که این دستگاه برای سیستم صوتی خودرو خیلی بزرگ بوده و برای سیستم‌های صوتی صنعتی و تجاری نسبتاً کوچک و کم‌توان است. معمولاً انواع آمپلی فایر خانگی را بر اساس کلاس‌های مختلف A، B، AB و D تقسیم‌بندی می‌کنند، البته ممکن است کلاس‌های دیگری هم وجود داشته باشند؛ اما این مدل‌ها عمومی‌تر و کاربردی‌تر هستند.

آمپلی‌فایر کلاس A

 در این نوع آمپلی فایر خانگی، سیگنال ورودی تا زمانی که در حالت فعال قرار دارد، تمامی سیگنال‌های دریافتی را تقویت می‌کند؛ بنابراین در آمپلی‌فایر کلاس A، ترانزیستورها به طور مداوم در حال فعالیت و تقویت صدا هستند. مزیت اصلی آمپلی‌فایر کلاس A، تولید صدایی با کیفیت بالا و با فرکانس عالی است.

بااین‌حال آمپلی‌فایرهای کلاس A معمولاً مصرف برق بالا و تولید حرارت زیادی دارند. به دلیل فعال‌بودن مداوم ترانزیستورها انرژی بسیار زیادی به شکل حرارت تلف می‌شود؛ بنابراین نیاز است که آمپلی‌فایرهای کلاس A در مکان‌هایی خنک با تهویه مناسب قرار گیرند. باتوجه‌به این ویژگی‌های منفی، آمپلی‌فایرهای کلاس A معمولاً فقط در زمانی که نیاز به صدای باکیفیت بسیار بالا وجود دارد، مانند استودیوهای ضبط صدا یا سیستم‌های صوتی پیشرفته مورداستفاده قرار می‌گیرند.

آمپلی فایر کلاس A
آمپلی‌فایر A قدرت تقویت سیگنال بالایی دارد.

آمپلی‌فایر کلاس B

در آمپلی‌فایر کلاس B، سیگنال ورودی تنها تا زمانی که لازم است، تقویت می‌شود. به‌عبارت‌دیگر، در حالت عدم وجود سیگنال ورودی، آمپلی‌فایر کلاس B به حالت استراحت می‌رود. برای تقویت سیگنال صوتی، آمپلی‌فایر کلاس B از دو ترانزیستور استفاده می‌کند. یک ترانزیستور تنها موقعی فعال می‌شود که سیگنال ورودی مثبت بوده و دیگری تنها موقعی که سیگنال ورودی منفی باشد.

این روش به این دلیل استفاده می‌شود که ترانزیستورها برق کمتری مصرف کنند؛ لذا این مدل آمپلی فایر خانگی مصرف برق کمتری نسبت به آمپلی‌فایر کلاس A دارد، البته آمپلی‌فایر کلاس B یک مشکل معروف داشته که به آن تقاطع تأخیر (crossover distortion) گفته می­شود. این مشکل ممکن است باعث افت کیفیت صدا شود. آمپلی‌فایرهای کلاس B به‌عنوان یک انتخاب متداول برای سیستم‌های صوتی خانگی استفاده می‌شوند.

آمپلی‌فایر B مصرف برق کمتری دارد.

آمپلی‌فایر کلاس AB

همان‌طور که می‌توان حدس زد، آمپلی‌فایرهای کلاس AB در حقیقت ترکیبی از نوع A و B هستند. در این محصول با رفع مشکلات آمپلی‌فایرهای A، یعنی داغ‌شدن زیاد و مصرف انرژی بالا و استفاده از ویژگی‌های برتر آن یعنی توان بالا در بهبود کیفیت صدا و ترکیب آن با ویژگی‌های مثبت آمپلی‌فایرهای B، سعی در تولید یک محصول منحصربه‌فرد و بدون ایراد شده است.

در آمپلی‌فایر کلاس AB، ترانزیستورها تا زمانی که لازم است سیگنال‌ها را تقویت می‌کنند و در حالت استراحت فعال نیستند. این ویژگی آن‌ها مشابه آمپلی‌فایر کلاس B است. آمپلی‌فایرهای کلاس AB با استفاده از مدارهای تقویت تقاطع (crossover)، مشکل تقاطع تأخیر را که در آمپلی‌فایرهای کلاس B وجود دارد، حل کرده‌اند.

آمپلی‌فایر AB
آمپلی‌فایر AB ترکیبی از کلاس‌های A و B است.

آمپلی‌فایر کلاس D

آمپلی‌فایر کلاس D یک نوع آمپلی‌فایر است که با استفاده از تکنولوژی PWM (پالس – عرض – مدولاسیون) عمل می‌کند. در آمپلی‌فایر کلاس D، سیگنال صوتی ورودی به یک سیگنال دیجیتال تبدیل می‌شود و سپس این سیگنال دیجیتال توسط یک سوئیچ قدرت (power switch) به یک سری پالس‌های دیجیتال تبدیل شده که انرژی را به اسپیکر یا وسیله متصل شده، منتقل می‌کنند.

این آمپلی فایر خانگی مصرف برق کمی هم دارد؛ زیرا زمانی که سیگنال صوتی صفر است، سیگنال PWM خاموش می‌شود و مصرف برق به حداقل میزان ممکن می‌رسد. این ویژگی باعث می‌شود آمپلی‌فایر کلاس D بسیار کارآمد باشد و با کاهش مصرف برق، حرارت کمتری هم تولید کند.

یکی از مزیت‌های آمپلی‌فایر کلاس D، توان خروجی بالای آن است. این محصول به علت استفاده از تکنولوژی PWM قادر به تولید توان بالا با ضریب کارایی بالا است که آن را به یک انتخاب مناسب برای سیستم‌های صوتی قدرتمند و اسپیکرهای بزرگ تبدیل می‌کند. بااین‌حال، آمپلی‌فایر کلاس D ممکن است در فرکانس‌های بالا کیفیتی کمتر از آمپلی‌فایرهای کلاس A یا AB ارائه دهد. این مشکل به دلیل محدودیت‌های فنی تکنولوژی PWM و ضعیف‌بودن فیلترهای خروجی آن برای حذف نویز است.

انواع برند آمپلی‌فایرهای خانگی

این نوع آمپلی‌فایر در برندهای مختلفی تولید می‌شود. این برندها انواع کلاس‌های آمپلی‌فایر را تولید می­کنند، البته توجه کرده که ممکن است کیفیت آمپلی‌فایرهای تولیدی شرکت‌های مختلف متفاوت باشد. بااین‌وجود و باتوجه‌به مطالبی که گفتیم، کلاس‌های مختلف آمپلی‌فایر ویژگی‌های منحصر به خود را ارائه می­دهند.

بیشتر شرکت‌های تولیدکننده این تجهیزات ژاپنی هستند که می‌توان از بین آن‌ها به شرکت­های کنوود، یاماها، پاناسونیک، سونی، پایونیر و برخی شرکت‌های دیگر از جمله هارمن کاردن آمریکایی و مونتز ایتالیایی اشاره کرد. در صورتی که این آمپلی‌فایرها دچار مشکل شوند، باید به مراکز معتبر تعمیرات آمپلی فایر خانگی مراجعه کنید.

تعمیرات آمپلی فایر خانگی
شرکت‌های زیادی آمپلی‌فایر تولید می‌کنند.

کلام پایانی

آمپلی فایر خانگی یک وسیله الکترونیکی برای تقویت صدای باندهای ضبط، سینمای خانگی و سایر تجهیزات صوتی خانگی است. این محصول با تقویت سیگنال‌ها به تقویت صدا و بهبود کیفیت آن پرداخته و نویزها را از بین می‌برد و بدین ترتیب یک‌صدای شفاف و باقدرت را به شنونده تقدیم می‌کند. آمپلی‌فایرهای خانگی را در کلاس‌های مختلفی تولید می‌کنند که در این مقاله به شکل تخصصی به آن‌ها پرداخته شد. در صورت نیاز به خرید یا تعمیر آمپلی‌فایر، لطفاً به وب‌سایت دیجی تعمیر مراجعه کنید.

دانستنیهای دنیای لوازم صوتی
به روز باشید

دانستنیهای دنیای لوازم صوتی

تفاوت گرام با گرامافون در چیست؟

۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

در این مقاله قصد داریم تا شما را با تفاوت گرام با گرامافون آشنا کنیم.

گرامافون

فاکتورهای مهم در خرید ساندبار

۸ بهمن ۱۴۰۲

با خرید ساندبار (Sound Bar) می‌توانید در زمان گوش دادن به موسیقی و یا تماشای فیلم، از یک تجربه صوتی بی‌نظیر بهره ببرید. ساندبارها به ما اجازه می‌دهند بالاترین کیفیت صوت را حس کرده و از امکانات متنوع آن‌ها بهره ببریم.

ساندبار

نکات مهم برای راه‌اندازی گرامافون والتر

۷ دی ۱۴۰۲

راه اندازی دستگاه گرامافون حساسیت بالایی دارد؛ چرا که شیوه راه‌ اندازی آن از روش سنتی و قدیمی تبعیت می‌کند و با سایر لوازم صوتی خانگی متفاوت است. در صورتی که از دستورالعمل‌های گفته شده پیروی کنید، احتمال آسیب به دستگاه به طور چشمگیری کاهش می¬یابد.

گرامافون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *