جستجو کردن
Close this search box.

تعمیر اسپیکر

آنچه خواهید خواند

اسپیکرها یکی از پرکاربردترین سیستم‌های صوتی هستند که اغلب افراد برای پخش موزیک از آن‌ها استفاده می‌کنند و در بین کاربران محبوبیت زیادی دارند. به احتمال زیاد شما نیز حداقل یک بار اسپیکر برای خودتان خریده‌اید و از آن استفاده کرده‌اید. با وجود مزایای اسپیکر خرابی‌هایی نیز ممکن است به سراغ دستگاه شما بیایند. در چنین شرایطی برای تعمیر اسپیکر به احتمال زیاد نیاز به مراجعه به نمایندگی تعمیرات اسپیکر دارید.

برای مراقبت بیشتر از این دستگاه باید ابتدا از بروز هرگونه آسیب مانند ضربه یا آب‌خوردگی به آن جلوگیری کنید. خرابی اسپیکر ممکن است برای هر کسی رخ دهد و احتمال دارد بتوانید برخی از موارد ساده‌تر را خودتان برطرف کنید. در مورد مشکلات پیچیده‌تر نیز افراد آموزش‌دیده در مراکز تخصصی تعمیرات اسپیکر می‌توانند به شما کمک کنند.

آشنایی با رایج‌ترین مشکلاتی که ممکن است در اسپیکرها تجربه کنید

اسپیکرهایی که قابل‌حمل هستند به دلیل همین ویژگی جذاب و خوبی که به همراه دارند مستعد خطرهای بیشتری نیز خواهند بود. این دستگاه به‌سادگی در معرض خطرهایی مانند رطوبت و ضربات فیزیکی قرار می‌گیرد. اغلب بردهای الکترونیکی استفاده شده در ساخت اسپیکرها حساسیت زیادی به نم و رطوبت دارند و یکی از رایج‌ترین مشکلاتی که ممکن است در این دستگاه با آن برخورد داشته باشید خیس شدن اسپیکر است.

ضربات فیزیکی نیز از دیگر مشکلات رایجی هستند که امکان دارد شما را نیازمند تعمیر اسپیکر کند. گاهی اوقات به دنبال کشیده‌شدن شارژر یا اسپیکر، سوکت‌های شارژ آن آسیب می‌بینند و همچنین احتمال پارگی فوم‌های بلندگوی داخل این دستگاه وجود دارد. این مشکلات را می‌توانید گاهی اوقات خودتان برطرف کنید و گاهی لازم است از کارشناسان آن در مراکز تخصصی کمک بخواهید.

مراحلی که در زمان تعمیر اسپیکر سوراخ شده باید به کار ببرید

کار تعمیر اسپیکر همیشه کار ساده‌ای نیست و به همین دلیل بهتر است در صورت نداشتن تخصص کافی برای جلوگیری از آسیب رساندن بیشتر به دستگاه از نمایندگی تعمیرات اسپیکر کمک بخواهید؛ اما اگر فکر می‌کنید از عهده این کار برمی‌آیید برای شروع بهتر است یک موسیقی را از طریق اسپیکر خود شروع به پخش کنید. اگر متوجه صدای نامطلوب و بلندی در زمان پخش موسیقی شدید احتمال وجود سوراخ و درز در لبه‌های آن وجود دارد که در زمان پخش موسیقی بهتر می‌توانید محل آن را تشخیص دهید.

زمانی که توانستید محل سوراخ یا شکاف را در اسپیکر خود بشناسید دستگاه را از برق جدا کنید. در این مرحله به مقدار کمی سیمان لاستیکی نیاز دارید. سیمان را روی محل سوراخ بریزید و آن را صاف کنید. لازم است در این نقطه سطح صاف و یک دستی به دست بیاورید تا فاصله کمی از اطراف آن را نیز پوشش داده باشد. منتظر بمانید تا سیمان قرار داده شده روی سوراخ کاملاً خشک شود. حالا دوباره دستگاه را به برق وصل کرده و ابتدا با صدای کم آن را امتحان کنید. به‌تدریج می‌توانید بلندی صدا را زیاد کنید و ببینید صدای ناهنجاری باقی نمانده باشد.

بررسی مشکل رایج سوکت شارژ در اسپیکرها

احتمال دارد پخش صدا از اسپیکر شما بدون مشکل انجام شده؛ ولی در زمان اتصال آن به شارژر با مشکل مواجه شوید. در چنین حالتی مشکل از سمت سوکت شارژ اسپیکر است که باعث شارژ نشدن درست دستگاه می‌شود. در چنین حالتی برای تعمیر اسپیکر نیاز به تعمیر یا تعویض سوکت شارژ آن خواهد بود. برای این کار باید سوکت شارژ جدید را درست در جای سوکت قبلی قرار دهید. از آنجایی که انجام این کار ظرافت زیادی دارد و نیاز به لحیم‌کاری و دقت زیادی خواهد داشت، بهتر است از افراد متخصص کمک بگیرید.

برای اطمینان از نیاز به تعویض سوکت شارژ می‌توانید از یک مولتی‌متر استفاده کنید. مولتی‌متر خود را به پشت سوکت شارژ متصل کرده و میزان ولتاژ آن را بررسی کنید. در نظر داشته باشید گاهی ایراد در آداپتور یا شارژر نیز باعث شارژ نشدن اسپیکر شما می‌شود.

بررسی ایرادهایی که مربوط به تغذیه اسپیکر هستند

بروز مشکل در تغذیه اسپیکر شما باعث اختلال در تمام مدارهایی می‌شود که تحت‌تأثیر تغذیه قرار دارند. افت ولتاژ در منبع تغذیه باعث ایجاد نویز در تمام صداهای خروجی می‌شود و از آنجایی که ایرادهای به وجود آمده در تغذیه اغلب در دستگاه‌های الکترونیکی شبیه به یکدیگر است احتمال دارد بتوانید خودتان آن را رفع کنید. برای تعمیر اسپیکر خود اگر شاهد نبود ولتاژ در خروجی تغذیه هستید باید چند قطعه مختلف را مورد بررسی قرار دهید.

اولین کاری که باید انجام دهید تست‌کردن پل دیود در دستگاه است. در صورت کسب اطمینان از سالم بودن این قطعه کافی است اسپیکر را به جریان برق متصل کرده و ولتاژ خروجی ترانس آن را بررسی کنید. اگر ولتاژ در خروجی ترانس وجود داشته باشد ایراد از سمت خازن است؛ در غیر این صورت لازم است ورودی ترانس را نیز در نظر داشته باشید و در صورت وجود ولتاژ در آن به بررسی ترانس بپردازید؛ اما اگر در اینجا نیز ولتاژی وجود نداشت نیاز به بررسی کلید پاور و فیوز دستگاه وجود دارد.

بررسی مشکل روشن نشدن اسپیکر

یکی از مشکلات دیگر در اسپیکرها که احتمال برخورد با آن وجود دارد روشن نشدن این دستگاه است. در چنین شرایطی نیاز به بررسی کابل برق ورودی و کلید on و off در پشت اسپیکرهای خانگی وجود دارد. اگر از اسپیکرهای شارژی استفاده می‌کنید احتمال دارد روشن نشدن دستگاه شما مربوط به آداپتور آن باشد. در چنین حالتی برای تعمیر اسپیکر امکان دارد مجبور به تعویض آداپتور آن شوید. همچنین لازم است از سالم بودن باتری دستگاه و شارژ شدن کامل آن اطمینان پیدا کنید.

کلام آخر

اسپیکرها از رایج‌ترین وسایل الکترونیکی هستند که امروزه اغلب افراد از آن‌ها استفاده دارند. استفاده گسترده از این دستگاه باعث می‌شود احتمال برخورد با خرابی‌های آن نیز بیشتر باشد و شما گاهی برای تعمیر مجبور شوید به مراکز تخصصی مراجعه داشته باشید.

اغلب اسپیکرها قابل‌حمل هستند و به دلیل آسیب‌پذیری بیشتر نیاز به تعمیر در این سری از دستگاه‌ها بیشتر است. در این مقاله به بررسی مشکلات رایج در اسپیکرها و روش رفع آن‌ها پرداختیم. اگر استفاده از این نکات برای تعمیر اسپیکر کافی نبود از افراد متخصص در مجموعه سپند کمک بخواهید. این افراد در زمینه تعمیر انواع برندهای اسپیکر همچون یاماها، سونی، بوز، هارمن کاردون، ادیفایر و… فعال هستند.

دانستنیهای دنیای لوازم صوتی
به روز باشید

دانستنیهای دنیای لوازم صوتی

تفاوت گرام با گرامافون در چیست؟

۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

در این مقاله قصد داریم تا شما را با تفاوت گرام با گرامافون آشنا کنیم.

گرامافون

فاکتورهای مهم در خرید ساندبار

۸ بهمن ۱۴۰۲

با خرید ساندبار (Sound Bar) می‌توانید در زمان گوش دادن به موسیقی و یا تماشای فیلم، از یک تجربه صوتی بی‌نظیر بهره ببرید. ساندبارها به ما اجازه می‌دهند بالاترین کیفیت صوت را حس کرده و از امکانات متنوع آن‌ها بهره ببریم.

ساندبار

نکات مهم برای راه‌اندازی گرامافون والتر

۷ دی ۱۴۰۲

راه اندازی دستگاه گرامافون حساسیت بالایی دارد؛ چرا که شیوه راه‌ اندازی آن از روش سنتی و قدیمی تبعیت می‌کند و با سایر لوازم صوتی خانگی متفاوت است. در صورتی که از دستورالعمل‌های گفته شده پیروی کنید، احتمال آسیب به دستگاه به طور چشمگیری کاهش می¬یابد.

گرامافون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *